Enkla tips för en framgångsrik webbshop

Många som driver en webbshop upplever att allt kanske inte går som man vill. Sidan ser inte ut som man vill, fungerar inte som den ska eller har ens i närheten av det besökarantalet man vill uppnå. Därför tänkte vi med denna artikel ge lite tips på saker som kan förbättra din webbshop.

Design

En designtavla
Det är viktigt att designen är tilltalande, men kanske inte så rörig som denna bild.

Det första en besökare reflekterar över när hen kommer till din webbshop är utseendet. Detta ska passa dina varor och vilken stämning du vill att din sida ska sända ut. Säljer du virkade små desserter kanske temat med punk-rockiga inslag inte passar jättebra in. Se till att sidan har en sammanhängande känsla med både bilder, grafik, färger, varor och text.

Prestanda

Ingen gillar en seg hemsida. Detta kan vara lite svårt att hjälpa men det går att ta hjälp utav någon om du vill förbättra och förfina sidans prestanda. Vill du istället hjälpa detta själv så finns det några saker att tänka på. En sida med mycket innehåll blir ofta segare än en mer minimalistisk. Detta gäller bilder, antalet varor, olika former av media och särskilt olika plug-in. Det finns plug-in som gör din sida segare och de som inte påverkar prestandan märkvärt. För att hitta det rätta så gäller det att du provar dig fram och ser vad som fungerar bäst.

Marknadsföring

Megafon marknadsföring

 

Anledningen till att du inte får något sålt kan vara att kunderna inte vet att du finns. Då behöver du jobba på din marknadsföring. Ja, att sprida länken till sina kompisar och kollegor är kul men för att faktiskt få lön för sitt jobb så behöver fler känna till att du finns. Annonsera, både online och i verkligheten. Sprid ditt ord i olika grupper och kretsar som intresserar sig för det du håller på med. Om du inte syns eller hörs så finns du inte helt enkelt.

Säkerhet

Kunderna köper hellre från en sida de vet att de kan lita på. Har du bra information på din hemsida angående vad som gäller vid returer? Bra kontaktuppgifter? Kan du på något annat sätt se till att kunderna känner sig säkra när de handlar hos dig? Betalningar måste även ske på ett säkert sätt och för att kunderna ska känna sig trygga så är det bäst att använda sig av vanliga betallösningar som de känner igen.

 

Så, kort och gott, se till att du har en sida som är bekväm att använda och som kunderna tycker om!

Vad är grafisk design?<< >>Bygg webbsida för mobilen

About the author : Kodaform

Leave a Reply

Your email address will not be published.