Bygg webbsida för mobilen

För sju-åtta år sedan var det inte många webbsidor som ens var anpassad för mobiler. Du fick zooma hejvilt för att kunna ta dig runt på sidan över huvud taget, och inte ens då var det säkert att det gick. Idag kan du faktiskt bygga hela sidor direkt i mobilen, även om det är krångligare än att göra det på en dator.

Webbsida på ipad

Anledningen till detta är bland annat utvecklingen av CMS, content management systems, som gör skapandeprocessen klart enklare. Det största och omåttligt populära CMS:et är WordPress, vilket också används här på Kodaform. WordPress är till naturen mobilanpassat och du som driver en sida i WordPress behöver oftast aldrig ägna en tanke åt det. Allt flyter på smidigt.

Rätt mobilabonnemang för företaget

Många som driver företag vet att man kanske inte alltid har all tid i världen för att uppdatera hemsida och sociala medier. Det är dock viktigt att inte förkasta dessa två väldigt viktiga kommunikationskanaler till sina kunder. Har du exempelvis ett gammalt telefonnummer på din hemsida kan det leda till att du förlorar många potentiella kunder. En bra och informativ kanal på social media kan samtidigt leda till att du attraherar många under.

Därför är det viktigt att ha ett bra mobilabonnemang till ditt företag som låter dig hålla koll på dina affärer och webbsidor var du än är. Ett sådant abonnemang hittar du på Mermobil, tillsammans med mer information om mobiler och telekom. Bland annat finns matnyttigt inom företagsabonnemang och företagsmobiler.

De flesta sökningar görs i mobilen

Ännu en anledning till att du bör ägna lite tid åt att ha en mobilanpassad webbsida är att över hälften av alla sökningar på webben görs i mobilen. Många av dessa är informationssök, där konsumenten bara vill åt information. Men det är också många som är transaktionssökningar, där huvudsakliga anledningen till sökningen är att göra ett köp. Sökmotorer premierar webbsidor som är mobilanpassade över dem som inte är det, och därför är det extra viktigt för dig och ditt företag att ha en strategi för att nå dessa konsumenter. Det behöver inte vara något märkvärdigt. Att sidan är mobilanpassad, krypterad (SSL, alltså https) och lättnavigerad räcker långt.

webbsökning på mobil med mobilabonnemang utomhus
Webbsökningar görs överallt – inne som ute.

Det är också viktigt att poängtera att den här branschen växer och ständigt är i förändring. Det allra senaste idag kommer vara passé om några månader, så för att vara relevant i bruset rekommenderas att hålla sig något så är uppdaterad på vad som gäller. Som tur finns alltid vår blogg här för dig! Så se nu till att du har en anpassad sida och en bra mobil + mobilabonnemang för att hålla dig relevant.

 

Enkla tips för en framgångsrik webbshop<< >>Skriv en riktigt bra Meta beskrivning - SEO

About the author : Kodaform

Leave a Reply

Your email address will not be published.